Volledig scherm
Ter illustratie. © Martin Sharrot

Mensen in bijstand kunnen via cheque hond uitlaten

Met een reeks nieuwe maatregelen wil het Haagse stadsbestuur werk regelen voor nog eens 4.000 mensen zonder diploma of met een arbeidsbeperking.

Naast duizend gesubsidieerde 'rabinbanen' wil het stadsbestuur drieduizend extra werkplekken bij Haagse bedrijven binnenhalen voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt.

Zijlijn
Met behulp van uitbreiding van de loonkostensubsidies, werkgeverscheques en dienstencheques moet dat gaan lukken. Wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) stuurde gisteren het pakket aan extra maatregelen naar de gemeenteraad: ,,We helpen mensen die anders jaren aan de zijlijn zouden staan'', meldt Baldewsingh in een toelichting.

Voor de proef met de dienstencheque is gekeken naar de zuiderburen, waar deze al jaren gebruikt wordt. Mensen in de bijstand kunnen dan bijvoorbeeld voor een strijkservice, hondenuitlaatservice of schoonmaak- en tuindienst werken.

Volgens Baldewsingh is er in een stad als Den Haag, met veel internationale bedrijven, zeker vraag naar deze voorzieningen. De afnemers betalen dan met de cheques, die goedkoper zijn door subsidies.

  1. Dief van portemonnee Haagse muzikant Ed Struijlaart opgepakt in Den Haag: ‘Boef bood excuses aan’
    PREMIUM

    Dief van portemon­nee Haagse muzikant Ed Struij­laart opgepakt in Den Haag: ‘Boef bood excuses aan’

    Een van de dieven die in oktober de portemonnee van de Haagse singer-songwriter Ed Struijlaart pikten tijdens een optreden in Zwolle, is afgelopen donderdag in Den Haag opgepakt. Tijdens het optreden in de Odeon werd de portemonnee met pinpas van Struijlaart door twee dieven uit zijn kleedkamer meegenomen. Het verhaal kreeg een bizarre wending toen een van de dieven via Instagram contact met hem zocht, zijn excuses aanbood en de pas naar Struijlaarts moeder stuurde.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag