Volledig scherm
Ter illustratie. © Martin Sharrot

Mensen in bijstand kunnen via cheque hond uitlaten

Met een reeks nieuwe maatregelen wil het Haagse stadsbestuur werk regelen voor nog eens 4.000 mensen zonder diploma of met een arbeidsbeperking.

Naast duizend gesubsidieerde 'rabinbanen' wil het stadsbestuur drieduizend extra werkplekken bij Haagse bedrijven binnenhalen voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt.

Zijlijn
Met behulp van uitbreiding van de loonkostensubsidies, werkgeverscheques en dienstencheques moet dat gaan lukken. Wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) stuurde gisteren het pakket aan extra maatregelen naar de gemeenteraad: ,,We helpen mensen die anders jaren aan de zijlijn zouden staan'', meldt Baldewsingh in een toelichting.

Voor de proef met de dienstencheque is gekeken naar de zuiderburen, waar deze al jaren gebruikt wordt. Mensen in de bijstand kunnen dan bijvoorbeeld voor een strijkservice, hondenuitlaatservice of schoonmaak- en tuindienst werken.

Volgens Baldewsingh is er in een stad als Den Haag, met veel internationale bedrijven, zeker vraag naar deze voorzieningen. De afnemers betalen dan met de cheques, die goedkoper zijn door subsidies.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag