Bij eerdere boerenprotesten verschenen ook al fietsers op de snelweg omdat trekkers de weg blokkeerden voor andere auto’s.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij eerdere boerenprotesten verschenen ook al fietsers op de snelweg omdat trekkers de weg blokkeerden voor andere auto’s. © ANP

Met de fiets de snelweg op? Burgemeesters kunnen er vooraf niks tegen doen

stakingDe gemeenten Den Haag en Amsterdam staan machteloos tegenover de aankondiging dat boeren op trekkers en milieu-activisten op de fiets volgende week gaan demonstreren op de snelwegen. Omdat deze wegen niet binnen de gemeentegrenzen vallen, kan de burgemeester op voorhand de protesten niet verbieden. ,,We gaan er niet over”, zegt een gemeentewoordvoerder.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag