Volledig scherm
PREMIUM
Aftellen. De startdame heeft twee geblokte vlaggen klaar. © Leo van der Velde

Met de vlam in de pijp voor het Zeldzame Ziekten Fonds

rallyrijdersVroemm. De rally van het Zeldzame Ziekten Fonds uit Den Haag startte al bij het Catshuis en op het Binnenhof. Deze keer begonnen de rijders op vliegbasis Volkel. Daarna volgde een natuurexcursie.

Tussen 7.45 en 8.00 uur worden alle rallyteams op de vliegbasis verwacht. ZZF-voorzitter mr. drs. Charles Ruijgrok is er als een van de eersten. Ook oud-premier Jan-Peter Balkenende is erbij. Dit keer niet als rijder of navigator. Nu geeft hij alleen advies aan de deelnemers. Autocoureur Jan Lammers, naar wie de rally is vernoemd, wacht daar nog even mee. Hij volgt op zijn mobieltje de verrichtingen van Max Verstappen.

Inmiddels staat het parkeerterrein bij de officiersmess vol met de bolides van 86 teams. Vooral veel Porsches, maar ook Audi, Bentley, Ferrari, Maserati, Jaguar, McLaren, MG, Chevrolet en Alfa Romeo staan daar te glimmen.

Binnen vraagt Ruijgrok niet te vergeten waarvoor de opbrengst deze keer is bestemd. ,,Het onderzoek van kinderarts dr. Tim de Meij naar de infectieziekte meningitis, die 10 tot 20 vroeggeboren kinderen (couveusekinderen) jaarlijks ontwikkelen en waarvan 25 tot 30 procent overlijdt. Door een snellere diagnose kunnen babylevens worden gered want hoe eerder deze ziekte wordt herkend hoe beter de prognose."

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag