Rico, tweede van rechts, tussen zijn vrienden: uitgelaten en vrolijk. Naast hem (vlnr) Nigel, Gertjan, Jens, Sean en Cesar. Rechts zijn broer Nino.
Volledig scherm
PREMIUM
Rico, tweede van rechts, tussen zijn vrienden: uitgelaten en vrolijk. Naast hem (vlnr) Nigel, Gertjan, Jens, Sean en Cesar. Rechts zijn broer Nino. © Marianne van Straten

Met Rico (23) kon je lachen en huilen: ‘Jouw pijn was zijn pijn’

Van wieg tot grafTijdens feestjes stond het huis steevast bomvol mensen. Dan was Rico de week daarvoor nog een paar kennissen tegengekomen op straat of bij de Albert Heijn. 'Ik geef een feestje, kom je ook', vroeg hij dan. De uitnodiging werd altijd aangenomen, want mensen verkeerden graag in Rico's gezelschap. Dit keer in de rubriek Van wieg tot graf het levensverhaal van Rico Jansen (1996-2019). 

Zo ook zijn Maaslandse maten, een groep van zeventien jongens, die Rico de hele week door zag, ondanks zijn drukke masteropleiding bedrijfskunde aan de Tilburg University en zijn administratieve baan in het Erasmus Ziekenhuis. Nu zijn in het ouderlijk huis van Rico zijn vrienden Gertjan, Sean, Cesar en Jens, en Rico's jongere broertje Nino bij elkaar gekomen. Zittend aan de keukentafel in het huis, waarin ze zoveel legendarische feestjes hebben beleefd, delen ze herinneringen aan hun overleden vriend en broer.

 1. Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bedden’
  PREMIUM

  Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bed­den’

  Met een even onverwacht als opvallend statement mengt waarnemend burgemeester Remkes van Den Haag zich in de discussie over de sluiting van het Bronovoziekenhuis. Nu alleen al een kleine 200 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen, afkomstig uit de hofstad en omliggende gemeenten, vindt Remkes het géén goed idee om de intensive care van het ziekenhuis in Benoordenhout te heropenen.
 2. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
  PREMIUM

  Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

  Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag