Bewoner John in een speciale woonvoorziening voor 25 voormalige dak- en thuislozen in Den Haag
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoner John in een speciale woonvoorziening voor 25 voormalige dak- en thuislozen in Den Haag © ANP

Met spoed gezocht: 1300 extra huizen voor vluchtelingen en kwetsbare Hagenaars

Den Haag zoekt met grote spoed zo’n 1300 extra woningen voor daklozen, vluchtelingen met een verblijfsstatus en andere kwetsbare inwoners. De nood is zelfs zo hoog dat het stadsbestuur een beroep doet op Hagenaars om mee te denken over de huisvesting en met eigen initiatieven te komen.

7 reacties

 • Abdel Zeloef

  1 jaar geleden
  Lekker weer zeg en al die starters die jarenlang wachten en het hardst een woning nodig hebben, wanneer gaan we voor hun een keer wat doen
 • E. van der Kooij

  1 jaar geleden
  Er staan vast nog wel enkele kantoorpanden leeg in Den Haag...
 • Chris Eskes

  1 jaar geleden
  Je verzint het niet, 1300 !! Wat voor signaal geef je daarmee af aan al die jongeren die vele jaren op de wachtlijst staan, wat een schande dat 76 jaar na de oorlog de woningnood nog altijd niet is opgelost. En dan mensen van buitenaf met voorrang behandelen, wat een treurnis!
 • De Keet

  1 jaar geleden
  Jammer dat Den Haag in mijn ogen veel betaalbare appartementen afbrak en daarvoor veel minder dure woningen voor terugbouwde. Door het sluiten van bejaardentehuizen en een tekort aan betaalbare appartementen zijn ook nog eens veel ouderen gedwongen in hun eengezinswoning of grote appartement te blijven wonen. Wij oudjes verhuisden naar een vrije sector huurwoning, velen met net teveel inkomen kunnen dat niet. Beleggers maakten van betaalbare woningen dure woningen, ze konden hun gang gaan.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Gezocht woningen voor jongeren die uit huis willen maar niks kunnen vinden. !!!!!!!!!!!! Marianne Meij

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag