Volledig scherm
Spullen die wijkagenten Bezuidenhout ophaalden voor gewonde vrouw (69) © Wijkagent Bezuidenhout

Met stoeptegel mishandelde vrouw (69) te arm om bed te kopen, politie schiet te hulp

Wijkagenten wisten niet wat ze hoorden toen ze gisteren de mishandeling van een 69-jarige vrouw in de wijk Bezuidenhout onderzochten. Buren vertelden dat de vrouw, die afgelopen week zwaargewond raakte toen ze met een stoeptegel werd geslagen, met zó weinig geld moet rondkomen dat ze geen bed en geen potten en pannen bezit. De agenten schakelden gebruikers van sociale media in, die pijlsnel te hulp schoten.

Op de facebookpagina van de politie Overbosch plaatsten agenten de vraag of iemand in Den Haag en omstreken nog een bed en een matras overhad. ,,Wij willen graag een bed met een net matras voor haar regelen, omdat ze thuis veel op bed moet liggen”, aldus de agenten. Volgens hen sliep de vrouw tot nu toe op de bank. 

Er werd massaal op de oproep gereageerd. De een bood bekers en pannen aan, de ander een koffiezetapparaat, weer een ander gordijnen en lampen. Ook wilden meerdere gebruikers van facebook boodschappen langs brengen. 

25 minuten

Uiteindelijk waren het bed en de matras binnen 25 minuten geregeld. Buurtbewoners brachten de spullen zelf naar het bureau. De agenten maakten zelf een rondje langs verderweg gelegen adressen. Daar haalden ze onder meer zes grote tassen vol spullen op. ,,Er zit douchegel in en tandenborstels en tandpasta en allerlei andere spullen die mevrouw kan gebruiken”, aldus agent Evert-Jan Rusticus. ,,We hebben zelfs een envelop gekregen waar ‘voor de gewonde mevrouw’ op staat. We weten niet wat erin zit, ze mag het zelf openmaken.”

Ze ontvingen verder kleding, twee dekbedden, vijf kussens en wat dekbedovertrekken. ,,Het is heel bijzonder dat mensen zo reageren”, zegt Rusticus. ,,Ze krijgen van mij een dikke pluim. Mooi dat dit nog kan in deze maatschappij.” 

Op bureau Overbosch zamelden de agenten al zeker honderd euro in. Dat bedrag gaat in ieder geval naar nieuw bedlinnen. 

De vrouw, die aan de Pijnacker Hordijkstraat werd mishandeld, lag gisteren nog met ernstig hoofdletsel in het ziekenhuis. Een buurman (61) zit vast op verdenking van zware mishandeling en/of poging tot doodslag. Het politie-onderzoek is nog gaande. ,,Wij gaan nog bekijken of deze dame professionele hulp kan worden geboden", aldus de wijkagenten van Bezuidenhout.


Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Politie Overbosch

UW HULP GEZOCHT: UPDATE: Mede dankzij jullie hulp hebben wij alle spullen verzameld die wij nodig achtte voor de oudere vrouw. Wij hebben dan ook de mensen die wat aangeboden hebben op de Facebook...

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag