Volledig scherm
© ANP XTRA

Milde straf na uitgaansgeweld op kerstavond

Een gezellig avondje stappen eindigde op kerstavond 2017 in de Nobelstraat in Den Haag in een flinke vechtpartij, waarbij een man bewusteloos raakte. Twee weken geleden eiste de officier van justitie tegen drie mannen een celstraf van twee jaar. De rechtbank komt in haar uitspraak niet verder dan zes maanden cel voor één van de verdachten.

Een van de mannen kreeg het in een disco aan de stok met een jongen. Buiten ontstond vervolgens een worsteling. Het slachtoffer belandde op de grond, liep een schedelbreuk op, verloor het bewustzijn en lag een paar dagen in coma.

,,Er is zeer heftig geweld gebruikt toen het slachtoffer bewusteloos was”, zei de officier van justitie twee weken geleden tijdens de zitting. ,,Het had tot de dood kunnen lijden. Het slachtoffer heeft nog steeds last van de gevolgen van die dag.’’

Twaalfduizend euro

De rechtbank gaat echter niet uit van een levensgevaarlijke situatie. Ze veroordeelt een van de verdachten, Yeiner P. (23), tot een celstraf van zes maanden vanwege openlijk geweld. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van twaalfduizend euro betalen. Jaimer E. (20), de tweede verdachte, krijgt een werkstraf van 100 uur wegens mishandeling.

De derde verdachte (24) wordt helemaal vrijgesproken. De drie mannen wisten tijdens de zitting twee weken geleden niet veel meer van het incident. Ze wezen naar een vierde verdachte (22) als de geweldpleger. Hij is echter ook vrijgesproken. De officier van justitie vond twee weken geleden al dat er geen bewijs tegen hem is.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag