Volledig scherm
Emmers nepbloed op Plein in Den Haag gegooid. Demonstranten liggen op de grond. © District8

Milieudemonstranten willen actievoeren langs route Glazen Koets

Milieudemonstranten van de beweging Extinction Rebellion Den Haag willen morgen langs de route van de Glazen Koets protesteren om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis.

De groep is van plan op de hoek van de Korte Vijverberg en de Lange Vijverberg te staan. De demonstranten zeggen dat het budget om broeikasgasuitstoot tegen te gaan, het enige belangrijke is van de begroting. Dat is volgens hen niet toereikend. ‘Wij komen in opstand op Prinsjesdag omdat de overheid de belangrijkste begroting negeert: de begroting van de broeikasgasuitstoot’, meldt Timothy Zwitser van Extinction Rebellion Den Haag. ‘Koopkrachtplaatjes zijn betekenisloos op een levenloze planeet: elke dag die we wachten groeien de kosten van de crisis voor toekomstige generaties exponentieel.’

De milieuactivisten hebben hun gezicht al enkele keren in Den Haag laten zien. Zo gooiden ze in april flessen nepbloed leeg op het Plein in Den Haag en gingen ze daar bewegingloos bij liggen. Datzelfde deden ze die maand ook bij het hoofdkantoor van Shell. Naast het gooien van bloed, kalkten ze daar de ramen vol met leuzen. In juni verstoorden demonstranten een vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Actievoerders bij hoofdkantoor Shell. © Extinction Rebellion Amsterdam ‏

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag