Volledig scherm
© ANP

Minste orgaandonoren van de regio in Den Haag

Den Haag hoort bij de gemeenten waar het minst vaak toestemming wordt gegeven voor orgaandonatie. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek die vandaag zijn gepubliceerd. De hofstad is de meest terughoudende plaats in de Haagse regio.

Nijmegen heeft van de Nederlandse gemeenten de meeste potentiële donoren. 31 procent van de Nijmegenaren heeft daar toestemming voor gegeven. In Den Haag ligt dat percentage een stuk lager: namelijk op 17 procent.

Ook in de Haagse regio heeft de stad het minste bewoners die toestemming voor orgaandonatie na overlijden hebben gegeven. In Delft ligt dat percentage het hoogst. Maar liefst 27 procent van de inwoners heeft in het donorregister aangegeven wel toestemming te geven. In Westland ligt het iets lager met een kwart van de bewoners. Daarna volgt Zoetermeer met 24 procent.

In totaal staan er in Nederland zo'n 6,3 miljoen mensen geregistreerd als donor. 11 procent van alle geregistreerden laat de keuze om organen te doneren over aan nabestaanden en 30 procent geeft aan geen toestemming te geven.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag