Volledig scherm
Mirjam Klever (52), bloemiste die 20 kilometer liep naar haar werk op Wandel naar je werk-dag © Mirjam Klever

Mirjam liep twintig kilometer naar haar werk op #wandelnaarjewerkdag

EVEN VRAGEN AANHet ministerie van Algemene Zaken, de provincie Zuid-Holland en spoorwegbedrijf NS waren vandaag slechts drie van vele grote organisaties die meededen aan Wandel naar je werk-dag. Bloemiste Mirjam Klever (52) nam het wel heel serieus: zij liep twintig kilometer vanaf Leiden Centraal naar haar werk aan de Kneuterdijk in Den Haag.

U bent zeker niet op tijd op werk aangekomen?
,,Nee, dat werd lastig. Ik vertrok om 8.45 uur vanaf Leiden Centraal. Via het Bio Science Park ben ik langs de A44, door Wassenaar en het Haagse Bos heen gelopen om uiteindelijk bij mijn werk aan de Kneuterdijk aan te komen. Rond 13.45 uur liep ik daar binnen.”

Waren ze daar wel blij mee?
,,Ja hoor, ook bij mijn werkgever Alpina vinden ze het een mooi initiatief. Maar voor de zekerheid had ik van tevoren wel deze dag vrij genomen, mocht er iets onverwachts gebeuren. Nu ga ik nog een paar uurtjes aan het werk.”

Waarom koos u niet voor een kortere afstand?
,,Omdat ik hou van een uitdaging. In 1989 liep ik mijn eerste Vierdaagse van Nijmegen en ik wandel regelmatig langere afstanden, dus 20 kilometer gaat me goed af. Ik heb onderweg nauwelijks hoeven pauzeren. Ik heb een paar keer op een bankje gezeten om wat te drinken, maar dat mag je haast geen pauze noemen.”

Zouden meer mensen naar hun werk moeten lopen?
,,Ik zou het mooi vinden als iedereen die meedeed er meer over gaat nadenken. Je hoeft niet gelijk te beginnen met een lange afstand. Je kan bijvoorbeeld een paar haltes eerder uitstappen als je met de tram gaat, of de auto verderop parkeren.’’

Gaat u nu ook nog teruglopen?
,,Nee, ik ga gewoon met de trein terug. ‘s Nachts thuiskomen is iets te veel van het goede.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag