Volledig scherm
PREMIUM
© Beeld Werkt

‘Mitsubishi is bedrijf vol milieu-schurken. Ze hebben kerncentrales, wapenindustrie en vissen de zee leeg’

Verkoop ENECOIn de verte gloort een Japans schip vol goud dat naar de gemeenten in de regio vaart, met miljarden aan boord. Maar de opbrengst van Eneco kan je maar één keer uitgeven.

De lokale Haagse politiek reageert verdeeld op de verkoop van de Eneco-aandelen aan de Japanners. GroenLinks, D66 en Groep de Mos zijn positief. VVD is niet alleen maar in jubelstemming. En volgens Partij voor de dieren en ChristenUnie/SGP is de verkoop een historische fout.

  1. Glazenwasser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'
    PREMIUM
    Vak apart

    Glazenwas­ser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'

    Dennis Westenberg (40) uit Den Haag ging naar de havo op het Aloysius College en was vervolgens op de Haagse Hogeschool hard op weg om accountant te worden. ,,Maar ik merkte dat het m'n ding niet was. Toen een vriend van me, Raymond Mulder, een glazenwasser, vroeg om hem te komen helpen, heb ik dat gedaan. Dat was bijna twintig jaar geleden. Nu heb ik mijn eigen glazenwassers- en schoonmaakbedrijf en ben ik blij dat ik niet ergens binnen op kantoor achter een beeldscherm hoef te zitten." Verslaggever Nicolette van der Werff ging bij hem langs voor de rubriek Vak Apart.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag