Volledig scherm
Zo ziet de solar zitbank eruit. © Inframarks

Mobieltje opladen met eerste solar bank in Den Haag

Het is flink balen als je smartphone tijdens een telefoongesprek uitvalt. In Wateringseveld hoef je vanaf morgen niet meer te balen, want daar wordt de eerste solar zitbank in gebruik genomen.

De bank biedt de mogelijkheid om smartphones, tablets, camera’s en andere draadloze apparaten met USB-aansluiting op te laden. Hij werkt volledig op zonne-energie, die wordt opgeslagen en daarom altijd beschikbaar is.

Het Haagse bedrijf InfraMarks heeft het product ontwikkeld en is trots. ,,De gemeente Den Haag ziet haar inwoners graag buiten verblijven. Door de plaatsing van de solar zitbanken wordt het erg gemakkelijk om buiten rustig te gaan zitten en tegelijkertijd je mobiele telefoon op te laden. Hiermee speelt Den Haag in op de behoefte van onze moderne samenleving’’, laat Danny de Bruijn van het bedrijf weten.

De eerste solar zitbank staat bij stadsboerderij Op den Dijk in Wateringseveld en wordt door wethouder Joris Wijsmuller morgen onthuld. Ook bij stadsboerderij Herweijerhoeve in het Zuiderpark staat sinds deze week een bank. De gemeente kijkt waar er nog meer banken in de stad kunnen worden geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag