Volledig scherm
© anp

Mogelijk tientallen ontslagen bij Ipse de Brugge

De medewerkers van zorginstelling Ipse de Bruggen staat een ontslagronde te wachten. Mogelijk verliezen tientallen mensen hun baan.

,,Het klopt dat we bezig zijn met een reorganisatie waarbij mensen hun baan gaan verliezen'', bevestigt Ipse de Bruggen-woordvoerder Luuk Jacobs. ,,Dat gaat vanaf 1 januari 2017 spelen. Nee, aantallen noemen we nog niet, omdat we eerst alle medewerkers helder willen inlichten. Maar je praat natuurlijk niet over een paar ontslagen, dat is duidelijk.''

Bij Ipse de Bruggen werken ongeveer 6.000 mensen, verdeeld over 390 locaties in heel Zuid-Holland. De instelling richt zich op de opvang en begeleiding van verstandelijk en meervoudige gehandicapten. Het hoofdkantoor staat in Zoetermeer. Ipse heeft veel vestigingen in de regio Haaglanden, onder meer in Delft, Westland, Den Haag, Zoetermeer en Voorburg.

,,De reorganisatie is noodzakelijk voor Ipse de Bruggen om ons in staat te stellen onze cliënten de beste zorg te blijven geven'', omschrijft Luuk Jacobs de plannen. Hij geeft aan dat er al een jaar 'hard wordt gewerkt om de reorganisatie mogelijk te maken'.

Zorg
,,Het is niet leuk wat we doen, maar op deze manier wordt de zorg voor onze cliënten wel beter. En er is een groep medewerkers binnen Ipse de Bruggen van wie de functie vervalt. Maar er komen tegelijkertijd ook weer nieuwe functies bij. Medewerkers die straks worden ontslagen, krijgen ook voorrang om hierop te solliciteren.''

Volgens Jacobs is de reorganisatie ook bedoeld om 'meer begeleiders bij de bedden te krijgen

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag