Molotovcocktails door autoruiten gegooid in Scheveningen

VideoIn de Werfstraat in Scheveningen zijn gisteravond molotovcocktails gegooid door de ruiten van twee bedrijfsbussen. De brandbommen richtten lichte schade aan en de busjes vatten geen vlam. 

Rond  23.00 uur was er glasgerinkel te horen. Twee autoruiten gingen aan diggelen. Buurtbewoners vertellen dat ze een groep jongeren vervolgens zagen wegrennen. De politie trof in de voertuigen zelfgemaakte brandbommen aan. Deze waren gemaakt van een flesje radler, brandbare vloeistof en een lap stof. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Ook vruchtenbuurt onrustig

Volledig scherm
© District8

Ook in de Haagse Vruchtenbuurt was het gisteravond onrustig met meerdere brandjes. In de Perenstraat is een bouwcontainer in brand gestoken. De brandweer was er snel bij en heeft de vlammen geblust. Even verderop, in de Vlierboomstraat, werd een papiercontainer in brand gestoken. Buurtbewoners hebben zelf geprobeerd de brand te blussen met emmers water en dekens, maar zonder het gewenste resultaat. De brandweer heeft uiteindelijk een einde weten te maken aan de vlammen.   

Relschoppers richten al zo’n anderhalve week lang veel schade aan in Den Haag. Dat begon toen bekend werd dat het vreugdevuur in Duindorp dit jaar niet doorgaat. Een paar dagen later werd ook duidelijk dat er geen vreugdevuur in Scheveningen gebouwd gaat worden. De politie heeft al tientallen mensen aangehouden voor vernielingen en verstoring van de openbare orde. De brandweer heeft ruim tweehonderd kleine brandjes moeten blussen.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag