Volledig scherm
PREMIUM
Verslaggever Malou Seijdel vaart langs horecazaken aan het water. © Daniella van Bergen

Mooie stad vanaf 't water

VaartochtDe Binckhorst heeft er een nieuw horecaconcept bij: Capriole Café. Bereikbaar per fiets of auto, maar ook met de boot. AD meerde er aan én voer langs andere horecazaakjes aan het water.

Volledig scherm
© Daniella van Bergen

Fietsen door Den Haag doe ik dagelijks, zo niet begeef ik mij te voet of per tram door de stad. Via de Haagse straten weet ik winkels, restaurants en favoriete cafés gemakkelijk te vinden. Vanaf het water echter ben ik minder bekend met de stad. Een boottocht door de grachten moet daar verandering in brengen.

Met fotografe Daniella van Bergen ga ik deze zonnige donderdag het water op. Aan de Boomsluiterskade wacht Ronald Maaks van Kano Haagland ons op. Al jaren verhuurt hij motorbootjes, die hij ook ter beschikking stelt aan festivals en bedrijven in Den Haag. Particulieren kunnen er voor 30 euro per drie uur eentje huren. Maaks helpt ons de boot op. We maken het ons gemakkelijk en na enkele instructies start ik de motor. Een kind kan de was doen!

Via de Pletterijkade varen we onder het Rijswijkseplein door naar de Van Maanenkade. Ons plan is om via de Trekvaart naar het nieuwe Capriole Café in de Binckhorst te varen, om daar aan te meren voor een lunch. Onderweg gluren binnen bij de woonboten aan de Bontekoekade. Ik verbaas mij er bovendien over hoe rustig het is op het water. Ondanks het mooie weer komen we amper andere boten tegen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag