Volledig scherm
Beeld ter illustratie: Politie-onderzoek na een schietincident in de Netscherstraat in de Haagse Schilderswijk waarbij 48-jarige Cahid Kilic om het leven is gekomen. © ANP

Moordverdachte Abdelaziz U. moet nog in het Pieter Baan Centrum worden onderzocht

Veel onderzoek hoeft er niet meer te worden gedaan naar de moord op Cahid Kilic in de Haagse Netscherstraat, maar toch laat de rechtszaak nog maanden op zich wachten. 

De verdachte Abdelaziz U. (52) moet nog in het Pieter Baan Centrum worden onderzocht. Daar is pas in september plaats voor hem. Ook moet er nog een getuige worden gehoord en dienen verhoren en afgeluisterde gesprekken nog uitgewerkt te worden.

U. schoot in januari van dit jaar in de Schilderswijk op klaarlichte dag de 48-jarige Kilic dood. Niet veel later meldde hij zich op het politiebureau, waar hij een bekentenis aflegde. Zijn advocaat zei tijdens een eerdere zitting dat U. uit noodweer zou hebben gehandeld. De nabestaanden van Kilic geloofden daar geen snars van.

Doordat het PBC U. nog moet onderzoeken en een rapport moet uitbrengen, zal tijdens een volgende zitting nog niet inhoudelijk op zaak ingegaan kunnen worden. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag