Volledig scherm
Moslims demonstreren in Den Haag tegen terrorisme © ANP

Moslimjongeren protesteren tegen demonstratie

UpdateBij een demonstratie in Den Haag van moslims tegen terrorisme heeft een groepje radicale moslimjongeren geprobeerd een tegendemonstratie te houden. Het Parate Peloton hield ze op enkele honderden meters afstand, voor het ministerie van financiën, tegen.

Even dreigde het te escaleren toen de radicale jongeren van de politie weer mochten vertrekken. Enkele demonstranten die eerder nog met protestborden bij de Tweede Kamer stonden, rende het groepje achterna en wierp hen voor de voeten dat als ze terreurgroep ISIS steunen, ze heel snel naar Irak moesten vertrekken. Door tussenkomst van de politie was het opstootje al snel weer in de kiem gesmoord.

De demonstratie bestond uit zo'n 250 moslimbetogers, voornamelijk van sjiitische afkomst. Ze ageerden tegen het geweld in het Midden Oosten en Irak en riepen het parlement op om sympathiebetuigingen aan terroristische organisaties  als ISIS en Al Qaida strafbaar te stellen.  Groot probleem van deze partijen is, aldus een van de organisatoren, dat deze 'zieke ideologie van terreur aantrekkelijk wordt gevonden door mensen die hier in Nederland wonen'.

Het groepje tegendemonstranten liet verontwaardigd weten dat ook zij tegen terrorisme zijn en 'alleen omdat ze een baardje hebben, niet verder mochten lopen'.

  1. Maak de quiz en win het boek Lieve Rachel van Leo van der Velde

    Maak de quiz en win het boek Lieve Rachel van Leo van der Velde

    Al ruim een jaar lang schrijft journalist Leo van der Velde iedere week een brief aan zijn kleindochter Rachel. Deze brieven verschijnen in de rubriek Lieve Rachel in AD Haagsche Courant. Vorige week zijn een aantal brieven en niet eerder vertoonde verhalen samengebundeld in het boek Lieve Rachel uitgebracht. In deze quiz moet antwoord gegeven worden op vragen over de brieven van Leo. Doe mee en maak kans op een gesigneerd exemplaar!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag