VBM-voorzitter Kaushilya Budhu Lall met dé ondernemer van het jaar Mohamed Abbadi en echtgenote Rabia.
Volledig scherm
VBM-voorzitter Kaushilya Budhu Lall met dé ondernemer van het jaar Mohamed Abbadi en echtgenote Rabia. © Leo van der Velde

Multiculturele verkiezing van ondernemers van het jaar

In de raadzaal van het stadhuis klatert, nog ruimschoots vóór de bekendmaking van de nieuwe Haagse burgemeester, al het ene na het andere applaus voor de zakelijke winnaars van het jaar 2016. Kleur of afkomst maken bij deze uitverkiezing niets uit. Want de VBM-Businessclub is een stevig multicultureel netwerk. Voor en door alle ondernemers in Den Haag. Zwart, wit, geel, bruin, roze.

De beste VBM-nieuwkomers van het jaar: Rudi Pawirotaroeno en Amresh Raghoe.
Volledig scherm
De beste VBM-nieuwkomers van het jaar: Rudi Pawirotaroeno en Amresh Raghoe. © Leo van der Velde

Wethouder Rabin Baldewsingh en voorzitter Kaushilya Budhu Lall reikten de oorkondes en de bloemen uit. De VBM heeft Mohamed Abbadi, van Pradi B.V. als ondernemer van het jaar uitverkoren. Hij biedt met zijn bedrijf oplossingen voor klimaatbeheersing en dan specifiek het ontwerpen, installeren en onderhouden van gebouw gebonden installaties.  

Gebruikelijk is om één nieuwkomer te kiezen, maar in 2016 kreeg VBM er 2 nieuwe leden bij die, volgens het bestuur, zo veelbelovend zijn dat werd besloten om aan beiden de nieuwkomerprijs uit te reiken. Eerst aan Rudi Pawirotaroeno van Mediwerk, een Arbodienst voor organisaties uit de energie en maritieme sector. En vervolgens aan Amresh Raghoe van  Unique Cleaning. Zijn bedrijf is opgericht in 2013 en gespecialiseerd in schoonmaakwerkzaamheden bij scholen, bedrijven en organisaties.

  1. Strandtenthouders staat het water tot aan de lippen: ‘Waar moeten wij ons personeel van betalen?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Strandtent­hou­ders staat het water tot aan de lippen: ‘Waar moeten wij ons personeel van betalen?’

    Strandtenthouders aan de Nederlandse kust vragen vandaag op een bijzondere wijze aandacht voor hun financiële problemen. Ondernemers van Texel tot Zeeland hebben met hun strandbedden en tafeltjes teksten op het strand geschreven en die met een drone vanuit de lucht gefilmd. Ze willen dat de loonkosten van hun personeel worden vergoed. Het filmpje wordt aangeboden aan het kabinet.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag