Zo zag museumbezoek er de afgelopen tijd uit. In een tijdslot en met een beperkt aantal bezoekers tegelijk naar binnen, zoals hier in het Mauritshuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zag museumbezoek er de afgelopen tijd uit. In een tijdslot en met een beperkt aantal bezoekers tegelijk naar binnen, zoals hier in het Mauritshuis. © Archieffoto Frank Jansen

Musea mogen weer voluit, maar noodsteun blijft nodig om het hoofd boven water te houden

Het wegvallen van de 1,5 metermaatregel is een zegen voor musea. Na maanden van gedwongen sluiting en beperkende maatregelen is echter bij veel van hen het water tot de lippen gestegen. ,,Gelukkig hoeven we niet met de coronapas te werken”, zegt directeur Minke Schat van Museum Panorama Mesdag.

  1. Met vier kogels, waarvan één in het hoofd, werd Britse ambassadeur Sykes dodelijk geraakt op 22 maart 1979
    PREMIUM
    Plaats Delict

    Met vier kogels, waarvan één in het hoofd, werd Britse ambassa­deur Sykes dodelijk geraakt op 22 maart 1979

    Op het Westeinde klinken 22 maart 1979 ’s ochtends rond negen uur maar liefst acht schoten en het geluid van een wegscheurende vluchtauto. Voor de ambtswoning Het Spaansche Hof zijn de Britse ambassadeur Richard Sykes en huisbediende Karl Straub neergeschoten. De diplomaat wilde net in zijn Rolls-Royce Silver Shadow stappen. Voor de rubriek Plaats Delict beschrijft Hans Hemmes elke week een plek met een bloederig verleden.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag