Volledig scherm
© Museum Prinsenhof

Museum Prinsenhof: 100.000ste bezoeker

Levenslang gratis toegang, een cadeaupakket uit de museumwinkel en een flinke bos bloemen. Daarmee verraste Museum Prinsenhof Delft gistermiddag de Amerikaanse bezoekers Jaron Williams en baby August uit Washington, DC. Door hun komst passeerde het museum de magische grens van 100.000 bezoekers.

Quote

Voor volgend voorjaar staat een expositie gepland over verboden porselein uit de Chinese Mingdynas­tie en in het najaar één over 'Dutch DNA'

Museum Prinsenhof Delft ziet al enige jaren een stijgende lijn wat betreft bezoekersaantallen. In 2014 kwamen er zo'n 65.000 mensen over de vloer, ondanks de sluiting van drie maanden vanwege een herinrichting. In 2015 waren het er ruim 80.000. En dit jaar gaat het totaal, zo is de verwachting van Prinsenhof, over de 110.000 heen. 'Zeker gezien de tentoonstelling die over een kleine twee weken opent en nu al op enorme belangstelling mag rekenen: Universum Theo Jansen - Of de wording van het strandbeest', zo denkt het museum.

De drie gekozen thema's van Prinsenhof - Willem van Oranje, Delfts Blauw en Meesters in Innovatie - tonen volgens Prinsenhof hoe belangrijk Delft is en was voor de ontwikkeling van Nederland en geven het museum daarmee landelijke betekenis.

Voor volgend voorjaar staat een expositie gepland over verboden porselein uit de Chinese Mingdynastie en in het najaar één over 'Dutch DNA': persoonlijke gebruiksvoorwerpen en relieken van hoofdrolspelers in de Nederlandse geschiedenis als Pim Fortuin.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag