Volledig scherm
Trijntje Oosterhuis treedt dit jaar op © ANP Kippa

Muziekevenement A Walk in the Park in Voorburg stopt ermee

Het vijfde stadsfestival Walk in the Park dat morgen in Voorburg wordt afgetrapt, is meteen het laatste. De initiatiefnemer van het driedaagse evenement in Park Vreugd en Rust zegt dat de kosten van het festival te hoog worden.

Quote

Het moet een prachtig feest worden en dat wordt het ook. Ook al is het de laatste keer.

Het gratis festival voor jong en oud met muziek, eten, theater, sport en cultuur was juist opgezet omdat er de afgelopen jaren al zoveel is verdwenen in Leidschendam-Voorburg. ,,Vlietpop was al weg, de Vlietdagen hebben het financieel een tijdje lastig gehad en de Koepelconcerten zijn verdwenen”, zei Fisser een paar dagen geleden in deze krant.

Fisser en zijn companen hebben gisteravond de knoop doorgehakt: dit festival met optredens van onder anderen Trijntje Oosterhuis en Anita Meijer zal het laatste zijn. ,,Ik ben er verantwoordelijk voor en het is gewoon niet meer te doen. We hebben minder subsidie, maar de eisen die aan de veiligheid worden gesteld zijn zo kostbaar dat het niet meer te betalen is. Bovendien is ook de vergunningenprocedure duurder geworden.”

Sombere dag

Fisser spreekt over een hele sombere dag. ,,Maar de komende drie dagen peppen we ons weer op. Het moet een prachtig feest worden en dat wordt het ook. Ook al is het de laatste keer.”

Om niet alleen maar een muziekfestival te zijn wordt er ook een meezinglunch voor ouderen georganiseerd en zijn er activiteiten voor kinderen. ,,Het zijn heel mooie jaren geweest, maar het wordt ons jammer genoeg onmogelijk gemaakt om ermee door te gaan.”

Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg is een petitie gestart in een poging om het festival te behouden. Daarnaast hebben zij schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag