Volledig scherm
De Golden Earring. © ANP

Muziekfestival met eerbetoon aan Earring

Het mini-bevrijdingsfestival in Rustenburg-Oostbroek staat komende zaterdag in het teken van de onthulling van een muurtekst van popgroep Golden Earring in de Terletstraat.

It's always good to be back home is te lezen boven de portiek, waar basgitarist Rinus Gerritsen vroeger op nummer 13 woonde en waar vaak werd geoefend door de band. Nummer 21 was het huis van Fred van der Hilst, de eerste drummer. De groep heette toen nog Golden Earrings.

Het festival, georganiseerd door tabakzaak Het Prijspaleis, vindt plaats op de hoek van de Terlet­straat en de Hulshorststraat. In laatstgenoemde straat woonde een ander Earring-lid van het eerste uur, George Kooymans. Er hangt daar een bordje, waarop staat dat de gitarist en componist op nummer 145 opgroeide.

Eigen band
Gerritsen is zaterdag een van de artiesten die optreedt. Hij doet dat met een eigen band. Het festival is van 12.00 tot 17.00 uur. De feestelijke onthulling van de muurtekst is om 14.00 uur.

Sinds een jaar staat er een tekst van een andere Haagse succesgroep, Q65, op de gevel van een flat aan het Almeloplein. Het is het refrein van de hit The life I live.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag