Brigitte van der Hak is blij met het online bod op haar huis, dat 5000 euro boven de vraagprijs is.
Volledig scherm
PREMIUM
Brigitte van der Hak is blij met het online bod op haar huis, dat 5000 euro boven de vraagprijs is. © Remco Zwinkels

'Na twee jaar zoeken was het nu meteen raak'

Vanuit je luie stoel een bod uitbrengen op een woning. Om vervolgens online te volgen of ook anderen interesse hebben. En zo ja, wat zíj over hebben voor datzelfde huis. Online bieden op huizen neemt een vlucht in Den Haag.

Bieder nummer 16 heeft via internet onlangs het hoogste bod van 152.000 euro uitgebracht op de te koop staande galerijwoning (52 vierkante meter) aan de Mozartlaan in Den Haag. Dat is 17.000 euro meer dan de vraagprijs van 135.000 euro, is te zien op De Gratis Makelaar, een website waar woningzoekenden online een bod kunnen uitbrengen op hun droomhuis.

,,De woning is bij de notaris inmiddels overgedragen aan de nieuwe eigenaar", vertelt eigenaar Mark Glas van De Gratis Makelaar. Met zijn compagnons begon hij het concept 'online bieden' zo'n 1,5 jaar geleden in Rotterdam, waar hij al snel succes boekte. Inmiddels is het werkgebied uitgebreid naar Den Haag en andere steden. ,,Bij huizenzoekers bleek behoefte aan transparantie", vertelt Glas. ,,Ten tijde van deze woninggekte moet voor veel huizen met een gesloten envelop worden geboden. Je hebt geen idee wat een ander biedt en hoeveel jouw bod hierin verschilt."

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag