Volledig scherm
Ahmad Mola Nissi voor het logo van de ASMLA. © @ahwazona.net

Nabestaanden van vermoorde Ahmad Mola Nissi vrezen voor eigen veiligheid

De nabestaanden van de in Den Haag vermoorden Iraniër Ahmad Mola Nissi vrezen voor hun veiligheid. De familie denkt namelijk dat de Iraanse regering achter de moord zit. Ook hebben zij het gevoel dat ze worden achtervolgd, vertelden zij woensdag tegen EenVandaag en zijn daarom ondergedoken. 

De Iraniër werd vorige maand doodgeschoten in Den Haag en de dader is tot nu toe nog spoorloos. Nissie gaf vanuit Nederland leiding aan een separatistische beweging die streeft naar een Arabische staat in het zuidwesten van Iran. 

De zoon van Nissie geeft aan dat de moord op zijn vader aantoont: ,,hoe zwak de Nederlandse geheime dienst is''. Zijn vader was namelijk al meerdere keren naar de politie gestapt omdat hij zich bedreigd voelde. 

Justitie geeft aan dat zij de veiligheid van de nabestaanden nauwlettend in de gaten houden. De Iraanse ambassade liet eerder al weten de moord te veroordelen en het onderzoek op de voet te volgen. 

De regering in Teheran beschouwt Nissi's zogeheten Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz (ASMLA) als terroristische organisatie. De militante tak heeft meerdere bomaanslagen gepleegd in Iran.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag