Nacht vol branden en vernielingen in Den Haag en Delft: Zes auto's gaan in vlammen op

VideoDe brandweer in de Haagse regio heeft een drukke nacht gehad met het blussen van vele branden. In Delft werden drie auto's in brand gestoken, in Den Haag twee en in Zoetermeer stond een aanhanger in vuur en vlam. Daarnaast werden wederom weer veel ondergrondse containers in lichterlaaie gezet en andere vernielingen verricht.

De eerste auto in Delft ging rond twee uur vannacht in vlammen op in de Argentiniëstraat. De brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig verloren ging. Kort daarna stonden op de Malisingel en Van der Kamlaan, beiden in een straal van achthonderd meter, twee andere auto's in de fik. 

Toen de spuitgasten bij het voertuig  op de Van der Kamlaan aankwamen, zagen ze dat buurtbewoners met emmertjes en gieters al in het blussen waren. Desondanks liep het busje grote schade op. In Den Haag is op de Tesselschade, bij het Zuiderpark, een BMW in brand gezet. Ook op de Ijzerwerf in Escamp ging een auto verloren. In Zoetermeer stond een aanhangwagen in de fik op de Franklinstraat.

In Delft probeerden buurtbewoners zelf te blussen
Volledig scherm
In Delft probeerden buurtbewoners zelf te blussen © District 8

Tien aanhoudingen in Escamp

Ook werden er fietsen en scooters in brand geze
Volledig scherm
Ook werden er fietsen en scooters in brand geze © District 8

De brandweer had het gisteravond- en nacht wederom ook weer druk met het blussen van ondergrondse containers en andere kleine brandjes. Den Haag, Delft en Zoetermeer worden al wekenlang geplaagd door vandalen die ‘s nachts te werk gaan. Het resulteert in de meeste gevallen niet in arrestaties. 

Gisteravond in Escamp zijn wel mensen opgepakt voor vernielingen. Een groep van tien personen werd op heterdaad betrapt en moest een nacht in de cel doorbrengen. De jongeren stookten vuur op straat en sleepten met brandbare materialen. Het tiental mocht vandaag naar huis en ieder van hen heeft een proces-verbaal gekregen.

De drie auto's in Delft werden in een straal van achthonderd meter van elkaar in  brand gestoken.
Volledig scherm
De drie auto's in Delft werden in een straal van achthonderd meter van elkaar in brand gestoken. © District 8

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag