Volledig scherm
Het chique Kurhaus is niet altijd even chique © ANP

Nachtje Kurhaus: 261 euro voor harig doucheputje en schimmelmuren

Wie voor 261 euro een kamer voor twee personen in het Kurhaus boekt, moet met niet al te hoge verwachtingen afreizen naar Scheveningen. Het vijfsterrenhotel krijgt van omroep MAX een onvoldoende, vooral waar het gaat om de hygiëne en het sanitair. 

Op de muren zit schimmel, onder de toiletrand plakt bruine viezigheid en de ruimte onder het bed doet met een laag stof, de achtergebleven watten van een vorige gast en een losliggend wieltje volgens het programma MAX Vakantieman denken aan ‘een maanlandschap’. Verder ziet de prullenbak op kamer 218 volgens het oordeel van de mystery guest er van buiten net zo uit als van binnen, gaapt aan de zijkant van het matras een grote scheur en heeft de douche een ‘harig putje’. 

De mysterie guest is een beruchte rubriek in het vakantieprogramma van MAX. Hij wordt eropuit gestuurd wanneer veel klachten over een hotel de ronde doen. Op beoordelingssites als Tripadvisor en Google scoort het Kurhaus niet best. Gasten mopperen over vieze kamers, slechte bedden en achterstallig onderhoud. Het hotel is volgens hen geen vijf sterren waard. Max Vakantieman spreekt van ‘vijf sterren stof’.  

De directie van het Kurhaus lijkt niet echt onder de indruk te zijn. ‘Renovatie, onderhoud en verbetering  is een continu onderdeel van onze dagelijkse werkzaamheden en staat hoog bij ons in het vaandel. De gegeven feedback zullen wij  dan ook intern oppakken en meenemen in de planning’, zo laat zij weten in een schriftelijke reactie. 

Elke ochtend het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Den HaagDelftWestland of Zoetermeer!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag