Herdenking van het slavernijverleden bij het Rotterdamse Slavernijmonument in 2020. Den Haag krijgt in 2023 zijn eigen slavernijmonument. ‘Daar hebben wij mee ingestemd’, zegt VVD-fractieleider Frans de Graaf.
Volledig scherm
PREMIUM
Herdenking van het slavernijverleden bij het Rotterdamse Slavernijmonument in 2020. Den Haag krijgt in 2023 zijn eigen slavernijmonument. ‘Daar hebben wij mee ingestemd’, zegt VVD-fractieleider Frans de Graaf. © Jan de Groen

Nationale feestdag om afschaffing slavernij te vieren? Haagse politici vliegen elkaar in de haren

reageerHaagse politici vliegen elkaar in de haren. Aanleiding is het pleidooi van de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht om van de afschaffing van de slavernij een nationale feestdag te maken.  

5 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Eerst maar eens van 5 mei weer een jaarlijkse nationale feestdag maken. A. Rozendaal
 • rob spaans

  1 jaar geleden
  Onthou het verleden. Maar leef in het heden.
 • Jan van Tricht

  1 jaar geleden
  We zouden voor iedereen die, om welke reden dan ook, onderdrukt is geweest door oorlog, uitbuiting, ras, kleur, afkomst, geloof of overtuiging (en noem nog maar tig redenen) een monument neer kunnen zetten of vijf minuten stil zijn, het zou zonder meer akelig stil worden in ons land en de wereld en dan heb ik het nog niet eens over gradaties van het onrecht. En hoe lang moeten we in de geschiedenis terug gaan. Zoeken we uiteindelijk ook naar degenen die Jezus aan het kruis geslagen hebben?
 • C. Brijer

  1 jaar geleden
  Waarom een een andere nationale feestdag inleveren voor een nieuwe? Kan dit niet naast elkaar bestaan? Er zijn al oorspronkelijke nationale feestdagen afgenomen zoals goede vrijdag. Een keer in de zoveel tijd rommelt het over bevrijdingsdag (al of niet nationale feestdag, een keer in de vijf jaar etc). Zwarte piet mag niet meer. Er zijn discussies gaande over tweede paasdag (als ik me niet vergis). Hoe drijf je mensen in de armen van rechts!
 • S Jungschlager

  1 jaar geleden
  Ik ben voor een nationale herdenkingsdag. Iedereen een extra dag vrij, waarom niet. mooi toch

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag