Massale inenting tegen difterie in 1959 op school in de Rotterdamsestraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Massale inenting tegen difterie in 1959 op school in de Rotterdamsestraat. © Leo van der Velde

‘Nee opa, ik ben niet bang. Maar waarom kom je niet meer langs?’

lieve rachelVoor jou en je zus was het beste nieuws dat jullie door het coronavirus niet naar school hoefden. Voorlopig dan. Als jij ’s avonds op je vaders mobiel mag videobellen zie ik jullie op mijn telefoon. ,,Nee opa, ik ben niet bang”, zeg je nonchalant. 

,,Maar waarom kom je niet meer langs, oop?” vraagt Chloë. Ze wacht m’n antwoord niet af en dribbelt weg om haar pop in bad te doen. Dus vertel ik jou dat ik jullie niet wil aansteken maar, zodra het kan, wil zien en een knuffel geven. Want ik ben vijf dagen zieker als nooit tevoren geweest, maar hoefde niet te hoesten, en had alleen ’s nachts koorts. Milde klachten noemt premier Rutte dat. 

  1. Groep de Mos: Na de dubieuze nachtvergunningen, nu ook de beschuldiging van stemfraude
    PREMIUM
    Vijf vragen over

    Groep de Mos: Na de dubieuze nachtver­gun­nin­gen, nu ook de beschuldi­ging van stemfraude

    Het corruptie-onderzoek naar oud-wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui van Hart voor Den Haag/Groep de Mos voltrekt zich in alle stilte. Toch komen er via NRC nieuwe beschuldigingen naar buiten. Deze keer gaat het om Turks-Nederlandse partijvrienden, die in 2018 stemmen zouden hebben gekocht en geronseld voor Groep de Mos. ‘Het is allemaal roddel en achterklap’, zo stelt de partij.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag