Volledig scherm
© LEEUWEN, JOS VAN

Neergeschoten Voorburger bedreigde agent en omstanders na achtervolging

De man, die vanaf Rotterdam achtervolgd werd door politie, heeft voordat hij in zijn been werd geschoten bij zijn aanhouding, een agent en restaurantpersoneel bedreigd met een mes. Het gaat om een 25-jarige man uit Voorburg. Dat maakte de politie vandaag bekend.

De politie zette de achtervolging in over de A4 vanaf de Beneluxtunnel, omdat de man opvallend gedrag vertoonde. Hij beging een aantal overtredingen en vertoonde gevaarlijk rijgedrag. Een motoragent gaf hem daarom een stopteken, dat hij vervolgens negeerde. Hij ging er met met hoge snelheid vandoor, richting Den Haag.

De achtervolging eindigde in de Wagenstraat, middenin de binnenstad, waar de verdachte een restaurant inrende. Daar pakte hij een mes en bedreigde daar de agent die hem volgde én personeel van het restaurant mee. Daarop besloot die agent pepperspray te gebruiken. Toen dat niet werkte, schoot een agent hem in zijn been.

De Voorburger kon toen worden aangehouden en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Omdat de politie een schot loste, doet de Rijksrecherche onderzoek naar de zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag