Neergestoken vrouw (47) klopt zwaargewond aan bij buren na ruzie met ‘ex’, 55-jarige man aangehouden

UPDATE & VIDEOEen 47-jarige vrouw is gisteravond zwaargewond geraakt bij een steekpartij in de De Bullstraat in de Haagse wijk Laakkwartier. Een 55-jarige man uit Leidschendam is aangehouden als verdachte. 

Het slachtoffer wist gisteravond nadat ze gestoken was zelf naar de buren te lopen. Die schoten haar te hulp. Het bloedspoor vanuit de woning naar de straat was vanochtend nog te zien. Volgens de politie vindt de steekpartij zijn oorsprong in een conflict in de relationele sfeer. Dat bevestigen ook buren. Het gaat volgens hen om de ex van het slachtoffer. Die zou zich vaker in de straat ophouden en voorbij rijden. 

De steekpartij vond rond 20.15 uur plaats. De meeste buurtbewoners hebben van het incident zelf niet veel meegekregen. Pas toen de straat blauw verlicht werd door politieauto's namen ze poolshoogte. Een buurvrouw hoorde daarvoor wel een hoop herrie uit de woning van het slachtoffer komen. ,,Alsof er met meubels werd gegooid. Ik dacht dat iemand misschien bezig was meubels te verplaatsen. Maar daarna zag ik de politie in de straat.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Volledig scherm
Onderzoek bij de woning in de Bullstraat in Den Haag. © Regio15

Het gewonde slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De identiteit van de verdachte, een 55-jarige Leidschendammer, was al snel bij de politie bekend, waardoor hij later op de avond is aangehouden in zijn woonplaats. Een rechercheteam en medewerkers van de forensische opsporing deden urenlang onderzoek.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag