Fraude via Marktplaats.
Volledig scherm
PREMIUM
Fraude via Marktplaats. © ANP

Neven verdienen duizenden euro's met Marktplaats-fraude, tot id-bewijs van de politie ze nekt

Ze hadden een ingenieuze manier van Marktplaats-oplichting bedacht. Vier neven, onder wie een 26-jarige Zoetermeerder, wisselden foto’s van identiteitsbewijzen uit met de kopers. Ze stuurden nooit iets op, maar gebruikten het ontvangen id-bewijs weer om het volgende slachtoffer op te lichten. Toen ze een politie-identiteitsbewijs gebruikten liepen ze tegen de lamp.

 1. Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bedden’
  PREMIUM

  Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bed­den’

  Met een even onverwacht als opvallend statement mengt waarnemend burgemeester Remkes van Den Haag zich in de discussie over de sluiting van het Bronovoziekenhuis. Nu alleen al een kleine 200 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen, afkomstig uit de hofstad en omliggende gemeenten, vindt Remkes het géén goed idee om de intensive care van het ziekenhuis in Benoordenhout te heropenen.
 2. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
  PREMIUM

  Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

  Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag