Volledig scherm
© anp

Niantic slaat terug: extra Pokéstop in Kijkduin

Pokémonfans zijn door ontwikkelaar Niantic aangenaam verrast. In Kijkduin is sinds enkele dagen een virtuele, extra 'Pokéstop' geplaatst. De gemeente Den Haag sleept de maker van Pokémon Go voor de rechter en volgens Pokémonfans zou dit de reactie van de maker zijn daarop.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© Facebook Hugo

In totaal staan er nu vijf stops dicht op elkaar in plaats van vier. Dat zijn punten waarbij je extra items voor het spel, zoals Pokéballs waarmee je Pokémon kunt vangen, kunt krijgen. Broodnodig in Kijkduin, omdat daar veel van die virtuele figuurtjes rondlopen en je dus zo veel mogelijk items nodig hebt. Mensen kunnen op het Deltaplein precies in het midden zitten van de inmiddels vijf punten.

Die extra Pokéstop leidt tot groot vermaak bij Pokémon Go-spelers. Die noemen de actie van Niantic 'geweldig' en 'een goede zet'. ,,Ik ga snel weer langs'', schrijft een fan op Facebook. Een ander:  ,,Geweldig! Goed bezig, Niantic. Trots op jullie!'' 

Kort geding
De fans suggereren dat het een reactie is van Niantic op het kort geding van de gemeente tegen de maker. Op 11 oktober dient bij de rechtbank in Den Haag de zaak. De rechtszaak volgt na vergeefse pogingen om Niantic te bereiken. De gemeente wil ervoor zorgen dat er na elf uur 's avonds geen Pokémon meer te vinden zijn in Kijkduin en dat er geen Pokémon geplaatst worden in beschermd duingebied.

'Niet drukker'
De gemeente Den Haag heeft ook van Pokémonspelers begrepen dat er een extra stop bij is gekomen. ,,Maar volgens onze waarneming heeft dat niet geleid tot meer drukte'', meldt de woordvoerder van wethouder Boudewijn Revis (VVD). De spelmaker Niantic zelf zwijgt vooralsnog.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

poll

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

  • Ja (72%)
  • Nee (22%)
  • Neutraal (5%)
5787 stemmen