Volledig scherm
Het pand aan de Beatrijsstraat in Den Haag waar gisteravond een bijeenkomst van Kick Out Zwarte Piet werd verstoord. © Jos van Leeuwen

Nida: ‘Bestorming Kick Out Zwarte Piet is poging doodslag’

De bestorming gisteravond van een bijeenkomst van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in de Beatrijsstraat in Den Haag is volgens de Haagse partij Nida een aanslag en een regelrechte poging doodslag.

Volgens Cemil Yilmaz van Nida was er zeker geen sprake van een confrontatie tussen twee groepen, maar kwam het geweld van één kant. ‘Een vreedzame bijeenkomst van KOZP is aangevallen door een grote groep extremisten met knuppels en zwaar knalvuurwerk. Auto’s zijn kort en klein geslagen. Ramen zijn ingegooid, terwijl mensen binnen vlak achter die ramen zaten. Dit was in feite gewoon een aanslag en poging doodslag’, aldus Yilmaz.

Spoeddebat

Yilmaz wil namens zijn partij en de Haagse Stadspartij een spoeddebat in Den Haag over de bestorming én de veiligheid van de Kick Out Zwarte Piet-demonstranten tijdens de intocht van Sinterklaas in Scheveningen volgende week zaterdag.

Yilmaz stelt op zijn Facebookpagina dat hij zich schaamt voor Den Haag, internationale stad van vrede en recht. De stad dient volgens Nida excuses te maken aan al die mensen die gisteravond slachtoffer zijn geworden.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag