Volledig scherm
Archiefbeeld Haagse Markt ter illustratie. © Frank Jansen

Nida: ‘Illegale ondernemers hebben meer bestaanszekerheid dan Haagse marktkooplui’

De marktkooplui van de Haagse Markt betalen niet alleen jaarlijks een half miljoen euro teveel, maar hebben ook te maken met bestaansonzekerheid, volgens Nida. Hierdoor voelen zij zich ‘dubbel gepakt’.

,,Het is goed dat de resultaten in het Rekenkamer-rapport over de tarieven de twijfels hebben weggenomen. De ondernemers op de Haagse Markt dienen volledig gecompenseerd te worden voor de vijf ton per jaar dat teveel in rekening is gebracht”,  zegt Adeel Mahmood, fractievoorzitter van Nida, naar aanleiding van de beloofde herberekening van het onderzoek die wethouder Richard de Mos dinsdagavond aankondigde.

,,Veel ondernemers hebben problemen met het huidige oneerlijke sanctiebeleid en de wijze waarop de handhaving wordt uitgevoerd, wat Nida betreft komt daar snel verandering in”, aldus Mahmood. ,,Ondernemers buiten de Haagse Markt die zichzelf schuldig maken aan zware illegale activiteiten hebben nog meer bestaanszekerheid dan ondernemers op de Haagse Markt.” 

Nida heeft schriftelijk vragen aan het stadsbestuur gesteld om meer inzicht te krijgen in de zorgen van de ondernemers. De partij wil de vragen nog voor de commissiebehandeling van het Rekenkamer-onderzoek beantwoord hebben.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag