Volledig scherm
Voor de derde avond op rij was het onrustig in Duindorp. © ANP

Nida waarschuwt: ‘Maak van héél Duindorp vuurwerkvrije zone als rellen niet ophouden’

‘Wijkterreur’ noemt Nida de ongeregeldheden in Duindorp die de wijk de afgelopen dagen op zijn kop zetten. Volgens de lokale islamitische partij moeten er zware maatregelen worden getroffen om de veiligheid voor buurtbewoners, handhavers en journalisten te waarborgen. ,,Als het te veel uit de hand loopt dienen we ook te kijken naar vergaande maatregelen. Een daarvan is om de komende jaarwisseling een vuurwerkvrije zone te maken van héél Duindorp.” 

De partij is zich ervan bewust dat dit een zware veiligheidsmaatregel kan zijn. ,,Maar wat ons betreft gaat de veiligheid van de buurtbewoners voorop en dient de ‘wetteloosheid’ een halt toe te worden geroepen’’, aldus  Cemil Yilmaz van fractievertegenwoordiger Nida. 

De partij geeft aan zich ernstig zorgen te maken over de situatie en veiligheid in Duindorp.  Nida dient morgen een rondvraag in tijdens de commissievergadering om inzicht in de situatie te krijgen. Cemil Yilmaz: ,,Wij zullen de burgemeester vragen om een feitenrelaas te geven over wat er is gebeurd en wat de vervolgstappen zullen zijn van de burgemeester om de veiligheid van de buurtbewoners in Duindorp te waarborgen.”

Huisarrest 

Om te voorkomen dat het bestuur zich laat ‘chanteren’ door relschoppers is het volgens de partij dan ook noodzakelijk ‘om te kijken naar mogelijkheden om een straatverbod, meldplicht en/of huisarrest op te leggen op de mensen die brandstichting en vandalisme plegen’.

No-go

‘Het slopen van je eigen wijk is een absolute no-go’, zei Richard de Mos gisteren al tegen deze krant. ‘Buiten de vernielingen geven de relschoppende jongeren de overige bewoners van Duindorp een zeer onveilig gevoel.’ Ook hij heeft de jeugd in Duindorp opgeroepen te stoppen met de vernielingen. Maar de voormalig wethouder heeft ook nog een boodschap aan waarnemend burgemeester Johan Remkes. ‘Regel alsnog die Vreugdevuren! Die vuren zijn ontstaan om volstrekt losgeslagen rellen in de wijken te voorkomen.’ 

Bekijk hieronder de beelden die gisteren in het Haagse stadhuis zijn opgenomen.

Meer lezen uit dit dossier? Dat kan hier! 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag