Het Mosveen in Den Haag. In dit deel van de wijk wordt vooral gerenoveerd en minder gesloopt dan in het deel rond het Hoogveen.
Volledig scherm
Het Mosveen in Den Haag. In dit deel van de wijk wordt vooral gerenoveerd en minder gesloopt dan in het deel rond het Hoogveen. © Google Maps

Niet 100 minder, maar 650 woningen méér in Haagse wijk De Venen: operatie kost ruim 15 miljoen euro

De Venen-wijk in Den Haag Zuidwest wordt de komende jaren flink uitgebreid. Nadat een deel van de oude huizen is gesloopt, worden meer dan 650 woningen bij gebouwd. Aanvankelijk zouden er juist bijna 100 huizen minder terugkomen. 

 1. Is dit ADO beter dan het team dat degradeerde? ‘Toen hadden we 33 spelers, nu spreekt iedereen Nederlands’
  PREMIUM

  Is dit ADO beter dan het team dat degradeer­de? ‘Toen hadden we 33 spelers, nu spreekt iedereen Nederlands’

  FC Utrecht-ADO Den Haag in een lege Galgenwaard. Het was 6 december exact een jaar geleden een affiche in de eredivisie. Maandagavond speelt ADO in datzelfde lege stadion in de Keuken Kampioen Disivie tegen Jong FC Utrecht. Volgens middenvelder Samy Bourard en trainer Ruud Brood met een beter team dan vorig jaar. ,,Nu spreekt iedereen Nederlands en doen we het echt samen.”
 2. Peter de Ronde was vier jaar lang ‘die andere gitarist’ van The Golden Earrings: ‘Ik was net niet goed genoeg’
  PREMIUM
  Hoe is het nu met?

  Peter de Ronde was vier jaar lang ‘die andere gitarist’ van The Golden Earrings: ‘Ik was net niet goed genoeg’

  Peter de Ronde speelde samen met George Kooymans en Rinus Gerritsen in Golden Earring. Of eigenlijk in The Golden Earrings, zoals de band toen nog heette. Totdat er na een kleine vier jaar een einde kwam aan de samenwerking. ,,Dat was pijnlijk, maar gelukkig ga ik nog wel steeds goed met die jongens om.’’ Wij spraken hem voor de rubriek Hoe Is Het Nu Met.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag