Niet dezelfde taal, maar wel verbonden door passie voor vak

VideoZe spreken elkaars taal niet. Maar delen dezelfde passie voor een vak. ,,Dat herken je en zo begrijp je elkaar.'' De Herenstraat in Voorburg wordt er een verrassende Pop-up Bazar van.

De glinstering in de ogen van Mustafa Saeed is onmiskenbaar als hij over de klok praat die hij thuis in Voorburg heeft schoongemaakt en gerepareerd op verzoek van vakgenoot Jan-Bert van Laren. Zo'n typisch Nederlandse Sallandse klok had de klokkenmaker uit de Syrische kustplaats Latakia nog niet eerder in handen gehad, zegt hij stralend. ,,Antieke klokken zie je in Syrië niet. Wel een enkele staande klok voor in huis en klokken voor de industrie. Horloges zijn de echte statussymbolen in Syrië. Rolex, Omega, Breitling. Ik verkocht, repareerde en deed het onderhoud van voornamelijk horloges in Latakia.'' Vóór zijn vlucht.

  1. Milieuactivisten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    Milieuacti­vis­ten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    De milieuactivisten van Extinction Rebellion willen in de week na Pasen een ‘week vol rebellie’ organiseren in Den Haag. In een filmpje op Twitter roepen zij zoveel mogelijk mensen op om vanaf 13 april (tweede paasdag) vrij te nemen om te demonstreren. Eerder werden bij een soortgelijke actie in Amsterdam bijna vierhonderd mensen aangehouden. Een woordvoerder van de actiegroep verwacht soortgelijke taferelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag