Volledig scherm
Het festival viert dit jaar een jubileum. © Nick Schellingerhout

Niet één dag, maar twee dagen Embassy Festival

Het Embassy Festival duurt dit jaar maar liefst twee dagen. Het culturele festival, dat dit jaar voor de vijfde keer wordt georganiseerd, begint vrijdag 1 september om 17.00 uur op het Lange Voorhout in Den Haag. 

Vanaf dan kunnen bezoekers volgens de organisatie 'een afwisselend en kleurrijk programma' verwachten. Vrijdags speelt dit zich op en rond één podium af. Zaterdag zijn er maar liefst vier podia, een Kids Compound en een Internationale Markt. 

De organisatie verwacht dat er dit jaar acts uit zo'n vijftig landen zullen deelnemen. ,,De culturele en culinaire rijkdom van deze landen transformeren het Lange Voorhout tot een beleving waarmee je je in een andere wereld waant.''

Toegang tot het Embassy Festival is gratis. Vrijdag duurt het festival van 17.00 uur tot 23.00 uur, zaterdag van 12.00 uur tot 20.00 uur. Kijk voor het programma op www.embassyfestival.com.

  1. Delft in schijnwerpers door prachtig verlichte Oostpoort
    PREMIUM

    Delft in schijnwerpers door prachtig verlichte Oostpoort

    De rond 1400 gebouwde Oostpoort is eindelijk verlicht. Dat heeft de enige overgebleven stadspoort van Delft te danken aan een (protest)actie van Onafhankelijk Delft, gisteravond. De partij van Martin Stoelinga (foto) ‘was het wachten zat’, aldus de fractievoorzitter. De gemeenteraad nam in december 2016 een motie van OD aan om de Oostpoort ten behoeve van toeristen en Delftenaren te verlichten. Stoelinga: ,,In het eerste kwartaal van 2017 zou het college het realiseren. Het is er nog niet. Daarom betalen we de verlichting maar uit eigen zak.’’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

poll

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

  • Ja (72%)
  • Nee (22%)
  • Neutraal (5%)
3904 stemmen