De snelheidsmeter aan de Kranenburgweg beloont automobilisten die zich keurig aan de snelheid houden.
Volledig scherm
PREMIUM
De snelheidsmeter aan de Kranenburgweg beloont automobilisten die zich keurig aan de snelheid houden. © Gemeente Den Haag

Niet harder dan 30 km per uur? Kassa voor New Norfolk!

Geld verdienen voor de buurt door minder gas te geven? Het kan in Den Haag. De gemeente experimenteert op Scheveningen met het belonen van automobilisten die zich keurig aan de snelheid houden.

Elke keer dat op de Kranenburgweg iemand minder hard rijdt dan dertig kilometer per uur, krijgt de nieuwe Haagse woonwijk New Norfolk er de komende weken een klein bedrag bij. Op een signaleringsbord zien de automobilisten het totaalbedrag oplichten: op de eerste dag van het experiment zit er na een paar uur twintig euro in de digitale spaarpot.

 1. Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bedden’
  PREMIUM

  Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bed­den’

  Met een even onverwacht als opvallend statement mengt waarnemend burgemeester Remkes van Den Haag zich in de discussie over de sluiting van het Bronovoziekenhuis. Nu alleen al een kleine 200 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen, afkomstig uit de hofstad en omliggende gemeenten, vindt Remkes het géén goed idee om de intensive care van het ziekenhuis in Benoordenhout te heropenen.
 2. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
  PREMIUM

  Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

  Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag