Volledig scherm
PREMIUM
Pepijn van Zwieten de Blom afgelopen zondag in actie tegen 'Jong Vitesse'-speler Mitchell van Bergen. © Orange Pictures

Niet per se voor afschaffing belofteploegen: 'Het niveau stijgt wel'

RegiosportDe clubs in de derde divisie worstelen met de aanwezigheid van de belofteteams. De discussie over de aanwezigheid van de profs laait op. Hoe staan de regioclubs uit de derde divisie er tegenover?

Volledig scherm
Edwin Grünholz (coach Westlandia (zo). © Haaglanden Voetbal / MFH.Design

Linkerverdediger van Quick Pepijn van Zwieten de Blom kon zondag na afloop van de wedstrijd tegen Jong Vitesse (7-1 nederlaag) de hielen van Mitchell van Bergen uittekenen. Het 18-jarige talent speelde zestien uur eerder in een volle Kuip nog mee tegen Feyenoord. Bij de Arnhemmers liepen vijf spelers in het veld die geregeld in de eredivisie spelen. Een enkeling debuteerde zelfs al in de Europa League, zoals Mukhtar Ali en de Chelsea-huurling Charlie Colkett. Het meespelen van voetballers van dit kaliber voert de discussie binnen de tweede- en derde divisie op.

,,Het is nooit duidelijk met wat voor team de profs spelen. Net als tegen ons speelde Vitesse tegen koploper UNA ook met een versterkt team en wonnen met 5-0. Terwijl de laatste weken deze spelers niet meededen. Toen werden ook punten verspeeld. Dat is krom. Overigens waren wij zondag niet scherp genoeg. Dat speelde zeker ook mee", benadrukt Van Zwieten de Blom.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag