Volledig scherm
Comm heeft een goed openingsweekend beleefd. © Jacques Zorgman

Nieuw museum Comm mikt op 100.000 per jaar

Het heropende Museum voor Communicatie Comm heeft een goed eerste weekeinde achter de rug. Per dag kwamen er 'enkele honderden bezoekers'.

Quote

Er stonden voor openings­tijd al nieuwsgie­ri­ge bezoekers te wachten

Sarah-Jane Earle

Ruim anderhalf jaar lang was de voorpui dichtgeplakt voor een ingrijpende verbouwing. Afgelopen donderdagavond verrichtte oud-topman van de KPN Wim Dik (78) de heropening van het Museum voor Communicatie aan de Haagse Zeestraat en vanaf vrijdagochtend kon het publiek er terecht. ,,Er stonden voor openingstijd al nieuwsgierige bezoekers te wachten'', zegt Sarah-Jane Earle, coördinator presentatie en educatie van Comm, zoals het museum tegenwoordig heet. ,,Zowel vrijdag als beide dagen van het weekeinde zijn er enkele honderden bezoekers gekomen. We kunnen spreken van een druk openingsweekeinde.''

Van woensdag op donderdag was nog de hele nacht doorgewerkt om het museum klaar te krijgen voor de officiële opening. Op enkele kinderziektes na is het eerste weekend volgens Earle vlekkeloos verlopen. ,,Het museum is een stuk interactiever geworden, maar alles werkte naar behoren. We krijgen positieve reacties van het publiek. Niet alleen omdat er meer te doen is, maar ook voor de nieuwe entree en indeling van het gebouw. Vanaf de buitenkant is ook beter te zien wat zich binnen afspeelt. Dat moet wel, want de museumshop, het café en de werkplekken op de benedenverdieping zijn ook zonder museumbezoek vrij toegankelijk.''

Ambitieus

In de nieuwe opzet hoopt het Comm jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers te trekken. Dat is ambitieus want voor de verbouwing kwamen er jaarlijks nog maar 30.000 bezoekers. Door in te spelen op actuele onderwerpen als privacy en mobiel dataverkeer, neuromarketing - de inzet van hersenscans in reclame - en het maken van video-c.v.'s hoopt het museum de slag te kunnen maken. 

Het Comm is met dagelijkse openingstijden tot 19.00 uur langer open dan andere musea. Op woensdagen is er een extra avondopenstelling met debatten en talkshows. Elke eerste woensdag van de maand presenteert Willie Wartaal zo'n show. Morgenavond is de opening van die reeks, waarbij Wartaal ter introductie ditmaal niet het interview doet, maar zelf wordt ondervraagd door Steven van Lummel, oprichter en directeur van PIP Den Haag.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag