Volledig scherm
Foto ter illustratie: Internationaal straatmuzikantenfestival in Rotterdam (2017). © Sanne Donders

Nieuw straatmuzikantenfestival in Haagse binnenstad afgelast

Het straatmuzikantenfestival, dat komende zaterdag voor de eerste keer zou plaatsvinden in de Haagse binnenstad, is op het laatste moment afgelast. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.

Het 'The Hague Impulsion Event', een festival bedoeld voor en door studenten, is een initiatief van studenten van Hogeschool InHolland en studentenbureau ACKU. Aan het festival was ook een wedstrijd verbonden. 

Quote

Het lukte het niet om de programme­ring rond te krijgen

Samantha Nieuwpoort

Waarom het festival nu niet doorgaat? ,,Problemen met de vergunning'', vertelt Samantha Nieuwpoort, projectleider van ACKU. ,,De studenten wilden graag dat de artiesten langer dan een half uur achter elkaar zouden spelen, maar dat vond de gemeente te lang. Daarbij lukte het niet om de programmering rond te krijgen. Er waren te weinig aanmeldingen. Hopelijk lukt het volgend jaar wel. Dan gaan we er iets heel moois van maken.''

Rouleren

De straatmuzikanten zouden tussen 12.00 en 16.00 uur rouleren tussen zeven locaties in de binnenstad: de Herengracht, het Plein, de Lange Poten, Hofplaats, het Spui, de Passage en het Buitenhof. Met op elke locatie verschillende vormen van akoestische muziek.

De juryleden van de wedstrijd (volgens de organisatie onbekende, maar ervaren artiesten) zouden door de stad lopen en aan het eind van de dag de winnaar bekendmaken. De inzet was de titel: 'Het Grootste Haagse Muziektalent'.

Ook de afterparty bij Max Guitar in Scheveningen is afgelast.

Boekpresentatie Chuck Deely

De boekpresentatie van de vorig jaar overleden straatmuzikant Chuck Deely gaat wel door. De muzikanten die zich voor het festival hadden aangemeld, treden om 12.30 uur op bij Chuck's oude plek voor De Bijenkorf. De opbrengst van het boek 'Chuck was in Den Haag', geschreven door Ineke Bosman, gaat naar Operation Clear Mind Ghana, die mensen met een alcoholverslaving in Ghana bijstaat.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag