Niet het wormenhotel in kwestie
Volledig scherm
PREMIUM
Niet het wormenhotel in kwestie © Videostill

Nieuwbouwwijk krijgt nieuwe bewoners: roze tijgerwormen

Nieuwbouwwijk Schoemaker Plantage in Delft krijgt vrijdag zijn eerste wormenhotel. Roze tijgerwormen verwerken hier gft-afval tot de ‘kaviaar onder de compostsoorten’. Bodemonderzoeker Tanja Dekker van de Botanisch Tuin (TU Delft) legt uit.

 1. Cricketer Tim Pringle voelt zich steeds meer Nederlander: ‘Dat merk ik aan kaas en stroopwafels’
  PREMIUM

  Cricketer Tim Pringle voelt zich steeds meer Nederlan­der: ‘Dat merk ik aan kaas en stroopwa­fels’

  Het gaat snel met de carrière van Tim Pringle (19). Nauwelijks in Nederland werd de cricketer van HCC al voor Oranje geselecteerd en nu speelt hij twee interlands tegen Nieuw-Zeeland, het land van zijn vader waar hij zelf bijna zijn hele leve woonde. Sinds zijn komst naar Den Haag voelt Pringle zich steeds meer Nederlander. ,,Ik merk het aan mijn liefde voor kaas en stroopwafels, ja.”
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag