Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Nieuwe dienstregeling van de HTM: Meer trams tijdens spits en andere ritten

Op zondag 15 december gaat de nieuwe dienstregeling van vervoersbedrijf HTM. De vertrektijden van de trams en bussen in de Haagse regio veranderen. Verder gaan een aantal trams vaker in de spits rijden.

De grootste veranderingen zijn voor trams 2, 3, 6, 9, 11 en 12. Bij al die lijnen worden tijdens bepaalde tijden extra voertuigen ingezet of komen er extra ritten.

Tram 2
De HTM gaat vanaf 15 december twee spitsritten toevoegen aan lijn 2. Tijdens de spits rijdt de tram al tussen Den Haag Kraayenstein en Laan van NOI, maar daar worden nu dus twee ritten aan toegevoegd om de drukte tijdens de ochtendspits op te vangen.

Tram 3
Bij de tram tussen Loosduinen en Zoetermeer Centrum wordt tijdens de ochtendspits afwisselend de huidige route gereden, maar rijdt de tram afwisselend ook tussen Den Haag De Savornin Lohmanplein naar Zoetermeer Centrum en van Den Haag Loosduinen naar Den Haag Centraal. Verder rijden er tijdens de middagspits niet tot 18.00 uur maar tot 18.30 uur extra trams.

Tram 6
De tram tussen Den Haag Leyenburg en station Den Haag Mariahoeve tijdens de ochtendspits komt te vervallen. De tram rijdt voortaan de gehele route tussen Leyenburg en Leidschendam Noord. En dan niet iedere tien minuten, maar iedere 7,5 minuut.

Tram 9
De korte ritten van Vrederust naar Madurodam tijdens de spits worden geschrapt. Voortaan rijdt de tram ook ’s ochtends de hele route tussen Vrederust en Scheveningen Noord, maar dit gebeurt dan wel in een hogere frequentie.

Tram 11 en 12
Tijdens de spitsuren rijden beide trams om de tien minuten. Buiten de spits moeten reizigers iets langer wachten als zij net hun tram missen, namelijk twaalf minuten.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag