Volledig scherm
PREMIUM
Shell gaat extra investeren in onderzoek naar duurzame energie. © Frank Jansen

Nieuwe investeringen Shell goed voor de beeldvorming en 'goede business'

Shell steekt 200 miljoen dollar in nieuwe energietechnieken. ,,Dat is veel geld en goed nieuws voor de stad'', vindt wethouder Richard de Mos. Volgens energieonderzoeker Remco de Boer is het echter een relatief kleine investering van de oliereus.

Quote

Wij doen niets voor imago, wij zijn bezig met energie­tran­si­tie

Marjan van Loon, Shell

Oliegigant Shell heeft gisteren bekendgemaakt een extra investering te doen in onderzoek naar duurzame energie. En dat doet de multinational onder meer in Den Haag, dat een nieuw onderzoekslaboratorium krijgt. Het bedrijf steekt daar 200 miljoen dollar (172 miljoen euro) in. Of dat veel is? Volgens Remco de Boer, energieonderzoeker en energietransitiedeskundige, niet. Afgezet tegen de totale begroting van Shell is het een relatief kleine investering. Maar wel één, stelt hij, met een symbolisch belang.

En 'dat kan geen kwaad', want het concern 'ligt flink onder vuur in Nederland'. Onder meer vanuit de milieuactivistische hoek stuit het bedrijf op weerstand. Zo dreigt milieuorganisatie Milieudefensie een rechtszaak aan te spannen tegen Shell, omdat het bedrijf 'de grootste vervuiler van Nederland' zou zijn.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag