Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Nieuwe ov-staking dreigt: 'Het vertrouwen in de werkgevers is tot een dieptepunt gedaald'

De FNV kondigt een nieuwe ov-staking aan. In januari hebben eerdere stakingen al voor de nodige overlast gezorgd, maar niet tot een uitkomst geleidt. Één week. Zo lang krijgen werkgevers de tijd om met een nieuw cao-voorstel te komen. Anders leggen 12.000 chauffeurs hun werk neer. 

Leden van de FNV willen dat werkgevers concrete toezeggingen doen over het verminderen van werkdruk. Chauffeurs werken naar eigen zeggen met te krappe rijtijden en krijgen nauwelijks pauze om te plassen. Overleggen die na de vorige staking plaatsvonden, mochten niet baten. Werkgevers wilden meer tijd om de vernieuwde eisen te bekijken en die tijd hebben ze nu gekregen. Één week dus. 

,,Het vertrouwen in de werkgevers is tot een dieptepunt gedaald", aldus Jack d'Hooghe, buschauffeur en lid van de FNV-onderhandelingsdelegatie. ,,Ze luisteren al jaren niet naar onze signalen." Als de werkgevers binnen de termijn niet met acceptabele voorstellen komen, zal er een tweedaagse staking volgen. Chauffeurs in het hele land leggen dan hun werk neer op 30 april en 1 mei. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag