Nieuwsgierige vosjes komen steeds meer de stad in,  zeker nu er door de coronamaatregelen minder mensen op straat zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwsgierige vosjes komen steeds meer de stad in, zeker nu er door de coronamaatregelen minder mensen op straat zijn. © Caspar Huurdeman

Nieuwsgierige reeën en vossen veroveren de stad en vogels hoeven niet te vechten om een nest-struikje

Dier gespot?Nieuwsgierige reeën, vosjes en marters veroveren de stad sinds er door de coronamaatregelen minder mensen op straat zijn. De rat moet verder van huis in zijn jacht op eten en dat is niet alleen slecht nieuws.   

Everzwijnen zoals in Barcelona en poema’s zoals in de Chileens hoofdstad Santiago ga je in Den Haag niet aantreffen, zegt de Haagse stadsecoloog Martin van den Hoorn. ,,Maar de kans op een toevallige ontmoeting met een ree, vos, konijn of haas wordt wel veel groter nu er door de coronamaatregelen minder mensen op straat zijn."

Hazen, marters en misschien een bunzing

Hij gaat ervan uit dat de hazen in het Zuiderpark nu veel dapperder zullen zijn. En dankzij cameraonderzoek is ook bekend dat in Den Haag zowel de boommarter als de steenmarter voorkomt. ,,Met een beetje geluk kun je die straks ook aan de randen van stad tegenkomen. Ik ben ook benieuwd of iemand nog een bunzing gaat zien.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag