Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Nederlandse Freelancers

Nog amper meldingen over zwanenstropers in Den Haag

De gemeente neemt geen extra maatregelen om zwanen in Den Haag te beschermen. Wel hebben boswachters het verzoek gekregen broedende zwanen extra in de gaten te houden. Dat antwoordt de gemeente op schriftelijke vragen van raadslid René Oudshoorn van Groep de Mos.

Begin april sloeg de politie alarm over verdwijnende zwanen. In een opsporingsbericht werd geschreven uit te kijken naar Aziatisch uitziende mannen die met een harpoen op zwanen zouden schieten bij de Boomsluiterskade. De dagvangst zou vervolgens uit de sloot getrokken worden en in busjes met afgedekte nummerborden worden meegenomen.

Knobbelzwanen

Volgens de gemeente zijn er maar weinig meldingen binnengekomen over incidenten met zwanen. Te weinig om specifiek extra maatregelen te nemen. De knobbelzwanenwerkgroep zegt bovendien de afgelopen jaren niet een plotselinge afname te hebben gezien, buiten de 'jaarlijkse natuurlijke variatie'.

Oudshoorn had al eerder aandacht gevraagd voor de zwanen die niet alleen uit de grachten in het centrum, maar ook uit Ypenburg verdwijnen.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (64%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (10%)
7488 stemmen