Volledig scherm
Voordat De Marathon aan de Wijndaelerweg wordt gesloopt, is er nog één keer groot feest. © Dreamstime

Nog één keer dansen in discotheek De Marathon

Voordat het gebouw van de voormalige Haagse discotheek De Marathon tegen de vlakte gaat, wordt nog één keer een groot feest gegeven. De 'Marathon tribute avond' heeft in april plaats.

Quote

De Marathon is méér geweest dan alleen een plek om te dansen

Oud-portier Ben Manuputty
Volledig scherm
De deuren van De Marathon gaan in april nog één keer open.

Het gebouw aan de Wijndaelerweg, waarin de nachtclub tot halverwege de jaren negentig gevestigd zat, gaat binnenkort tegen de vlakte om plaats te maken voor de International School of the Hague.

De gemeente Den Haag, evenementenorganisator Peter Boelhouwer en oud-Marathonmedewerker Ben Manuputty zijn betrokken bij de organisatie van het 'eindfeest.'

Q65
,,Het wordt niet alleen een disco-avond, want De Marathon is méér geweest dan alleen een plek om te dansen," zegt Manuputty, die er van 1980 tot 1986 aan de deur stond. ,,Veel bekende bands hebben in De Marathon opgetreden, waaronder Golden Earring, Q65 en Motions. Daar wordt ook op teruggeblikt."

Vanwege de veroudering van het pand wordt het feest niet gehouden in de disco zelf, maar op een locatie in de buurt. ,,We willen bezoekers de mogelijkheid bieden nog even bij De Marathon te gaan kijken," aldus Manuputty. De exacte locatie wordt binnenkort bekendgemaakt.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag