Moslims bezoeken overleden familieleden op begraafplaats Oud Eijk en Duinen in Den Haag. Deze foto is genomen voor de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Moslims bezoeken overleden familieleden op begraafplaats Oud Eijk en Duinen in Den Haag. Deze foto is genomen voor de coronacrisis. © ANP

Nog geen oplossing voor Haagse moslims die hier begraven moeten worden, onvrede groeit

Ruim een jaar na de uitbraak van het coronavirus is er, tot ongenoegen van islamitische organisaties, nog steeds geen oplossing voor Haagse moslims die hier begraven moeten worden. De koepelorganisaties van moskeeën zijn al lange tijd hierover in gesprek met de gemeente Den Haag, maar tot nu toe zonder resultaat. Dat blijkt uit een brief die koepelorganisatie FIO naar de gemeente heeft gestuurd. 

3 reacties

 • L Koenraad

  2 weken geleden
  In een overvol land waar elke vierkante meter grond kostbaarder is dan goud gaan we dit toch niet doen hè. Het is gebruikelijk dat graven geruimd worden na een bepaalde tijd (verschilt per begraafplaats, situatie en contract) om plaats te maken voor nieuwe overledenen, tenzij er grafrechten betaald blijven worden door rechthebbenden. We gaan toch niet voor de steeds groter wordende moslimpopulatie uitzonderingen maken en kostbare agrarische of bouwgrond of natuurgebied inleveren. L.Koenraad
 • S.C. van der Haar

  3 weken geleden
  Dus gaan ze oorlogs graven ruimen. Respectloze bende is het daar
 • Koos Hendriks

  1 maand geleden
  Volgens mij is een begrafenis in het oosten van het land toch echt dichterbij dan een begrafenis in het land van herkomst. Is het land van herkomst inmiddels voor een hoop mensen niet gewoon Nederland.
 1. Haagse moslims krijgen geen eeuwige begraafplaatsen in de stad: ‘Er is nu geen ruimte voor’
  PREMIUM

  Haagse moslims krijgen geen eeuwige begraaf­plaat­sen in de stad: ‘Er is nu geen ruimte voor’

  Er komen op korte termijn geen ‘eeuwige’ begraafplaatsen voor moslims in Den Haag. Volgens wethouder Hilbert Bredemeijer is dat op de twee begraafplaatsen van de gemeente ‘helaas niet zo eenvoudig te realiseren’ vanwege de beperkte ruimte. Wel is de gemeente in gesprek met de moskeekoepels FIO en SIORH om na te gaan waar wel mogelijkheden zijn voor een islamitische begraafplaats, eventueel buiten de gemeentegrenzen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Politie rukt uit naar woning na melding van geluidsoverlast
  Play

  Politie rukt uit naar woning na melding van geluids­over­last

 2. Burgemeester Van Zanen: ‘De Tour de France in Den Haag? Dat wordt een volksfeest’
  Play

  Burgemees­ter Van Zanen: ‘De Tour de France in Den Haag? Dat wordt een volksfeest’

Den Haag